2 leti po premieri Čefurji raus! 240. na odru

Fenomen Čefurji raus! se nadaljuje.  Po točno dveh letih od premiere je odrska uspešnica, ki je nastala v produkciji Dejmo stisnt teatra, Gledališča Glej in zavoda No History, v četrtek, 3. marca, ob 20. uri v ljubljanskem Gledališču Glej doživela že 240. ponovitev.
V štirindvajsetih mesecih je monodrama Čefurji raus! gostovala po celi Sloveniji, med drugim na Tednu slovenske drame, na Dnevih komedije, na festivalu Lent in neštetih drugih manjših in večjih gledaliških festivalih v državi, predstavljena je bila tudi v tujini, na mednarodnem gledališkem festivalu MOT v Skopju, v Umagu na Hrvaškem in pri Slovencih v Trstu, Gorici in v Bruslju.
Predstava Čefurji raus! ni doživela le ogromnega števila ponovitev in več deset tisoč zadovoljnih gledalcev, gledališka uspešnica po romanu Gorana Vojnovića se lahko pohvali še z mnogimi odličnimi kritikami.
Ponovitev ob drugi obletnici premiere v Gledališču Glej, ki je bila 240. po vrsti, je bila posebna tudi zato, ker se je, po neštetih gostovanjih na večjih odrih, predstava za en večer vrnila v intimo Gleja, za katerega oder in neposredno bližino publike je bila ustvarjena.
Vse tiste, ki si predstave še niste ogledali, pa vabimo na prihajajoče ponovitve Ljubljani, Mariboru, Kamniku, Bovcu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: