2 leti po premieri Čefurji raus! 240. na odru

Fenomen Čefurji raus! se nadaljuje.  Po točno dveh letih od premiere je odrska uspešnica, ki je nastala v produkciji Dejmo stisnt teatra, Gledališča Glej in zavoda No History, v četrtek, 3. marca, ob 20. uri v ljubljanskem Gledališču Glej doživela že 240. ponovitev.
V štirindvajsetih mesecih je monodrama Čefurji raus! gostovala po celi Sloveniji, med drugim na Tednu slovenske drame, na Dnevih komedije, na festivalu Lent in neštetih drugih manjših in večjih gledaliških festivalih v državi, predstavljena je bila tudi v tujini, na mednarodnem gledališkem festivalu MOT v Skopju, v Umagu na Hrvaškem in pri Slovencih v Trstu, Gorici in v Bruslju.
Predstava Čefurji raus! ni doživela le ogromnega števila ponovitev in več deset tisoč zadovoljnih gledalcev, gledališka uspešnica po romanu Gorana Vojnovića se lahko pohvali še z mnogimi odličnimi kritikami.
Ponovitev ob drugi obletnici premiere v Gledališču Glej, ki je bila 240. po vrsti, je bila posebna tudi zato, ker se je, po neštetih gostovanjih na večjih odrih, predstava za en večer vrnila v intimo Gleja, za katerega oder in neposredno bližino publike je bila ustvarjena.
Vse tiste, ki si predstave še niste ogledali, pa vabimo na prihajajoče ponovitve Ljubljani, Mariboru, Kamniku, Bovcu…

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: